Використання поліетиленових пакетів - це економічно, практично і зручно. Сьогодні вони застосовуються в багатьох сферах життя людини. Широкий попит на подібну продукцію передбачає активне збільшення виробництва. Сучасні поліетиленові пакети - це одноразові вироби для зберігання і транспортування різних предметів. Щоб вони були максимально зручними і практичними, необхідно дотримуватися правильної технології виробництва.


Підготовка сировини для виготовлення поліетиленової плівки

Перед етапом виробництва поліетиленових пакетів, необхідно визначитися з їх призначенням, оскільки від цього буде залежати міцність і основні властивості конкретного виробу. Для створення продукції необхідно попередньо виготовити якісну поліетиленову плівку, яка буде використовуватися для виробництва пакетів. Виготовляється плівковий матеріал в процесі плавки гранул лінійної поліетиленовою пластмаси і розрядженого поліетилену, які ретельно перемішуються в виробничому міксері. Гранули закуповуються у постачальників, в ролі яких виступають заводи по переробки сировини.

Виробництво поліетиленової плівки

 

Після підготовки однорідного гранульованого матеріалу, він поміщаються в екструдер для подальшого плавлення при температурі від 180 ° -240 ° C. В результаті виходить прозорий, тонкий, розтоплений матеріал в формі поліетиленової труби, довжина якої сягає кількох сотень метрів. Такий пластиковий рукав поступово охолоджується після чого його розкочують валиком. Надалі рукав розрізають, щоб отримати дві окремі частини. Такий поділ значно спрощує подальший процес обробки.

Далі автоматизований робот обрізає ножем плівку до потрібної ширини вона змотується в рулони, вага яких досягає до 150 кг. Після виготовлення і підготовки поліетиленової плівки, вона надходить в подальшу обробку.

основні етапи виробництва пакетів

  Повна технологія передбачає наступні операції:

Існує два види сировинного матеріалу:

Після первинної переробки, який використовується для виготовлення стерильних пакетів під харчову продукцію.

Після вторинної переробки. Використовуються для виробництва сміттєвих та інших видів пакетів.

gallery/unnamed (3)
gallery/unnamed (1)
gallery/prpak

Переробка гранул первинної сировини в поліетиленове полотно. На цьому етапі при необхідності додають фарбу для однорідної забарвлення поліетиленовою маси. В результаті на виході виходить рівномірно забарвлений рідкий поліетилен, колір для якого підбирається з палітри. Після цього етапу з'являється матеріал, який служить основою поліетиленового пакета у вигляді гранул.

З екструдера поліетилен видувається у вигляді труби і намотується спеціальними валиками в бобіни після поступового охолодження плівки. Ширина плівки визначається преднастройка екструдера, ножі якого обрізають поліетиленовий рукав до потрібної ширини. Довжина поліетиленового полотна в таких бобінах може досягати декількох сотень метрів, а їх вага може досягати до 200 кг в залежності від щільності поліетилену і ширини плівки.

Для нанесення зображення на поліетилен попередньо виготовляється Фотополімерное кліше, на яке в подальшому буде наноситися фарба для друку зображення. Кліше виготовляється з еластичних світлочутливих полімерів. Необхідна кількість кліше визначається кількістю наносяться квітів на плівку. Наприклад для друку двоколірного зображення з обох сторін пакета (2 + 2) необхідно виготовити 4 кліше.

Нанесення зображення на плівку за допомогою Флексомашини. Для флексодруку використовуються швидковисихаючі фарби. Для нанесення готові кліше кріпляться на спеціальні валики, які наносять на плівку певний колір. Таким чином, завдаючи різні кольори на певні ділянки друку, виходить багатобарвне зображення.

Після друку зображення плівка знову змотується в рулони. Готові рулони перекладаються в іншу зону агрегату, де виробляється шаблон.На цьому етапі плівка відправляється на нарізний верстат, де формуються фальци майбутніх виробів (бічні закладки) і вирізаються пакети певних розмірів. Для цього на верстат встановлюються вирубні ножі, розміри і форма яких відповідає необхідним розмірам пакетів. Пайка швів. На спеціальному апараті проводиться запаювання всіх швів по краях вироби.

На останньому етапі здійснюється фасування пакетів в упаковки і відправка готових виробів замовнику.

Деякі етапи виробництва можуть опускатися, наприклад, не для всіх виробів потрібні ручки, або нанесення малюнка. Тому проста продукція проходить тільки етап переробки, формування, обрізки і фасування.

1 етап

2 етап

3 етап

4 етап

5 етап

6 етап